Atelier GlasGoed

Fusing

Ik werk ook graag met fusingtechniek. Fusing betekent samensmelten. Ik maak met behulp van deze techniek schalen en kunstobjecten van glas.

Stukjes plaatglas worden in (meestal) twee lagen, in een bepaalde compositie, in de oven gelegd, en vervolgens op de temperatuur van ongeveer 800 graden Celcius aan elkaar gesmolten.

Na deze eerste stook waarbij van de losse glasdelen een vlakke plaat gevormd is, volgt in geval van het maken van een schaal, nog een tweede stook, waarbij de glasplaat op een mal gelegd wordt. Na verhitting zakt de glasplaat in de vorm van de mal. De schaal is ontstaan.

Bovenstaande tekst geeft een beknopte uitleg, uiteraard kent deze techniek vele facetten.

De unieke schalen en objecten die ik met behulp van deze techniek maak zijn te koop, In het atelier staan deze gepresenteerd. Heeft u zelf bepaalde wensen, dan is het mogelijk om in opdracht een object te realiseren.

Op dit moment ben ik bezig met het verduurzamen van het atelier. Dit doe ik door de oven op zonnepanelen energie te laten draaien. Want de techniek vraagt hoge temperaturen, wat veel energie neemt.