Atelier GlasGoed

Glas in Lood

Reparatie en renovatie

Wilt u uw glas in lood laten repareren? Breukglas vervangen? Het glas in lood raam weer water en winddicht maken? Of een nieuw glas in lood raam laten maken, al dan niet geschikt voor plaatsing in dubbel glas? 

Welke vraag je ook precies hebt over het glas, het lood, de reparatie of het nieuwe ontwerp, het is altijd een persoonlijke en unieke vraag. Stel je vraag in het atelier, of maak een belafspraak.

Glas in lood is nog in vele woningen (vooral uit de jaren ’30) te vinden, gelukkig wel, want zoals het huis in een bepaalde stijl gebouwd is, zo hoort het glas in lood daar van origine ook vaak bij. Het is jammer als zulke karakteristieke elementen uit een huis verdwijnen.

Bij Atelier GlasGoed kunt u terecht voor het vakkundig laten repareren/renoveren van uw oude glas in lood ramen.

De ramen hebben in de loop van de jaren vaak veel te verduren gehad van weersinvloeden, maar ook van bijvoorbeeld ongelukjes met glasbreuk tot gevolg. Naast dit functionele aspect, krijgt het glas in lood raam na renovatie ook weer zijn esthetische waarde terug.

Globaal gezegd gaat glas in lood 50 tot 60 jaar mee, het lood wordt na zoveel jaren bros. De stopverfachtige kitlaag tussen lood en glas verpulverd, daardoor raakt het raam lek en wordt slap, waardoor glasbreuk niet uit kan blijven.

Om een beschadigd glas in lood raam weer waterdicht te krijgen worden nogal eens kunstgrepen door derden toegepast die de esthetische waarde van het raam niet ten goede komen. Zo kom ik regelmatig stukjes glas tegen in oude ramen die totaal geen gelijkenis hebben met het origineel, en meestal alleen de functie van afdichting hebben. Daarbij gebruikte dikke lagen synthetische kit zijn dan ook geen uitzondering.

Hierin kan ik het verschil maken. Door mijn kennis van het maken van glas in lood en het vinden van bijpassend glas, gecombineerd met de juiste techniek krijgt het raam zijn originele uitstraling en stevigheid weer terug.

Glas in lood wordt weer zoals het van origine bedoeld is.

 

Nieuw glas in lood

Bij Atelier GlasGoed kunt u naast reparatie ook terecht voor het maken van nieuw glas in lood. Graag werk ik op basis van uw eigen idee/ontwerp, waarbij ik met u mee ga denken en uiteindelijk de technische mogelijkheden ervan beoordeel. Ook kunt u een ontwerp door mij laten maken, rekening houdend met uw wensen (denk aan vormen, stijl, kleuren). U kunt daarbij denken aan nieuwe ‘bovenlichten’ maar ook aan glas in lood in bijvoorbeeld en-suite (schuif)deuren. Er zijn echter talloze manieren om glas in lood toe te passen, zoals bijvoorbeeld in de vorm van voorzetramen of een raamhanger.

Als het glas in lood met de buitenlucht in aanraking gaat komen, kunt u er voor kiezen om het tussen dubbelglas te laten zetten Hierdoor wordt het glas in lood goed beschermd tegen indeuken door de wind en tevens biedt het een betere warmte isolatie.

Ontwerpen worden door mijzelf getekend en eventueel overgezet in een speciaal daarvoor bestemd computerprogramma.

Het is gebruikelijk dat voordat een nieuw glas in lood raam gemaakt wordt u een realistische geschaalde schets op papier of digitaal te zien krijgt en als nodig (kleur)glasstalen.

Uiteraard is er de mogelijkheid mijn atelier te bezoeken om inspiratie op te doen of ideeën uit te wisselen.

Vorige slide
Volgende slide