Atelier GlasGoed

Henny Terpstra

Als geboren Terschellingse keerde ik, na mijn studietijd op het vaste land, terug naar het eiland. Sinds 2007 beschik ik over mijn speciaal voor glas in lood en fusing ingerichte atelier, het biedt mij de mogelijkheid om mijn eigen producten verder te ontwikkelen en met geinteresseerden workshops te houden.

Ik heb mij gespecialiseerd in ontwerp en glas in lood. Hiertoe heb ik opleidingen gevolgd in Leeuwarden en Zwolle en verschillende stages gevolgd. Dat gaf mij de theoretische en praktische basis voor het werken met glas in lood. In de jaren die volgden heb ik mij verder verdiept in de verschillende technieken, en ontdekt waar mijn eigen kracht en stijl zit.

Glas in lood en fusing heeft mij gegrepen; je begint met een stuk glas, en kan daar via vorm en techniek iets van maken dat je raakt. Het glas waarmee je begint transformeert in een ‘eigen’ product; het doet een beroep op je techniek om het zo te krijgen als je hebt bedacht.

De traditie van glas in lood is oud, maar tegenwoordig zijn er nog maar weinig plaatsen waar het ambacht wordt beoefend. Dat is jammer, want daardoor hebben mensen geen idee meer wat je met het product kunt. Ik wil dat graag laten zien.